70. születésnapját ünnepelte a tudományos diákköri tevékenység


2022. június 20-án „TDK’70” címmel ünnepelte 70. születésnapját a tudományos diákköri tevékenység az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Az ünnepi rendezvényen az 1960-as évektől kezdődően minden évtizedet külön meghívott képviselte és mesélte el, milyen volt az adott korszakban az OTDK és mit tett hozzá a résztvevők személyes pályájához.

​​A TDK hivatalosan 2021-ben lett 70 éves, azonban az akkori járványhelyzet sajnos nem tette lehetővé a jubileumi év méltó megünneplését, így csak 2022-ben nyílt lehetőség arra, hogy a TDK-ban aktív szerepet vállaló oktatókkal, témavezetőkkel, szervezőkkel, eredményes hallgatókkal együtt kerülhessen megünneplésre e jeles dátum.

A jubileumi ünnepségen Magyarország Kormánya képviseletében Bódis László innovációért felelős helyettes államtitkár vett részt és tartott köszöntő beszédet. A jelenlévő ünneplőket a Magyar Rektori Konferencia nevében Dr. Borhy László elnök, az OTDT nevében pedig Prof. Dr. Weiszburg Tamás elnök köszöntötte.

Az ünnepség keretében vetítették első alkalommal „A tehetség lehetőségei – A tudományos diákköri konferenciák 70 éve” című filmet, amely a TDK és az OTDK elmúlt évtizedeinek történéseivel, valamint a TDK-ban aktív szerepet vállaló oktatók és szervezők, illetve a legfontosabb részt-vevők, a hallgatók megszólaltatásával mutatja be a TDK és az OTDK jelmondatának hátterét: „A TDK örök!”

Az ünnepség záró részében Dr. Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke éltette a TDK-t és az OTDK-t, végezetül pedig Prof. Dr. Szendrő Péter, az OTDT örökös elnökének szavai zárták a rendezvény hivatalos részét, amelyet állófogadás követett.

 

fotó - Farkass Ábel: https://drive.google.com/drive/folders/1CoVyNI_nwMW6dDSAqyB2jmvxG93kMQzL?usp=sharing

fotó - Szidor N. Gábor: https://drive.google.com/drive/folders/1ryfcQ4a-WBW1sB3pA0oF_kjsSYhTxb5B?usp=sharing