Elnöki köszöntő

Sok szeretettel köszöntöm mindazokat, akik megtisztelik a TDK közösségét azzal, hogy felkeresik az OTDT honlapját. A TDK, a tudományos diákköri mozgalom 70 éve működik Magyarországon. Lényege a tanár és a diák alkotó együttműködése, amely a tehetséggondozás sajátos formája a felsőoktatásban.

Célja, hogy tudományos műhelymunkát és ezzel minőségi többlettudást, alkotási alkalmat adjon az arra vállalkozó egyetemistáknak és főiskolásoknak, akik felsőoktatási tanulmányaik mellett készek arra, hogy többlettőkét gyűjtsenek szakmai és/vagy tudományos karrierálmaik megvalósításához. Mára a tehetséges középiskolásoknak is lehetőségük van bekapcsolódni a TDK mozgalomba, akik egyre többen bizonyítják, hogy a sikeres kutatói életpályát már ekkor érdemes megalapozni.

Kedves Látogató, fedezze fel az OTDT és az OTDK honlapokat, ahol reméljük, diákoknak, témavezetőknek, vagy csupán az érdeklődőknek is igyekszünk minden, a TDK mozgalommal kapcsolatos kérdésére választ adni.

Már készülünk a TDK-konferenciák következő, 2021 tavaszán rendezett 35. döntőjére, az Országos Tudományos Diákköri Konferenciára, melyre Önt is szeretettel várjuk.

Legyen a barátunk, tartson velünk a TDK-ban! Erősítse hitünket abban, hogy A TDK ÖRÖK!

 

Prof. Dr. Szendrő Péter

az OTDT elnöke