Építészeti kommunikáció audiovizuális eszközökön keresztül Művészeti és Művészettudományi

35 OTDK, Művészeti és Művészettudományi Szekció, Építészet 1. Tagozat.

Építészeti kommunikáció audiovizuális eszközökön keresztül


Hallgatók: Soltész Edit
Szak: Belsőépítész MA, Képzés típusa: ma, Intézmény: Pécsi Tudományegyetem, Kar: Műszaki és Informatikai Kar,
Sánta Dóra
Szak: Építész MSC, Képzés típusa: ma, Intézmény: Pécsi Tudományegyetem, Kar: Műszaki és Informatikai Kar

Témavazető: Dr. Kósa Balázs - egyetemi adjunktus, Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar


Építészeti kommunikáció audiovizuális eszközökön keresztül

Célunk az építész és a belsőépítész szakma tudatosítása, megismertetése, népszerűsítése az emberek körében. Erre a vizuális kommunikáció eszközeit hívjuk segítségül.

Az építészet és a belsőépítészet szakmai körein kívül elmondható, hogy az emberek nem szentelnek időt ezeknek a tudományágaknak. A szakmában dolgozó emberek felelőssége, hogy relevánsan tájékoztassák a megrendelőiket arról, hogy mivel foglalkoznak, miben különböznek a hasonló szakmáktól, milyen a jó. Ehhez a témához az audiovizuális eszközöket hívjuk segítségül, mivel a 21. századi felgyorsult technológiai fejlődés és információáramlás hatására az emberek figyelmét leginkább videókkal, filmekkel lehet lekötni.

Kutatásunk több videoklip és két olyan film elemzésén alapszik, amikben az építészet és belsőépítészet kapcsolatait vizsgáljuk. Az építészeti és belsőépítészeti terek megjelenése tanító hatással van az emberek szemléletére, ízlésformáló hatása van. Az ehhez fűződő gyakorlati projektünk is ezt a tanító hatású szemléletet szeretné közvetíteni egy videó segítségével.