Home Office fülke Művészeti és Művészettudományi

35 OTDK, Művészeti és Művészettudományi Szekció, Design 1. Tagozat.

Home Office fülke


Hallgató: Nemes Kinga Adrienn
Szak: Formatervező művész, Képzés típusa: ma, Intézmény: Budapesti Metropolitan Egyetem, Kar: Művészeti és Kreatívipari Kar

Témavazető: György Árpád Hunor - egyetemi tanársegéd, formatervező művész, a Formatervező művész mesterszak vezetője, Budapesti Metropolitan Egyetem Művészeti és Kreatívipari Kar


A pandémia sok változást hozott az életünkbe, amely rengeteg új problémát vetett fel. Sokan home office-ból dolgoztak, az oktatás online folytatódott, így családon belül a csendes, magánszféra megteremtése problémát okozott.

Egy olyan tárgyat szerettem volna tervezni, ahova az emberek nyugodtan elvonulhatnak és nem zavarja őket semmi a munkáik során. Kutató munkám során első sorban a hangszigetelő anyagokra koncentráltam, ezáltal létrehozva egy csendes környezetet.

Formáját tekintve a tárgyamnak az alapja egy hatszögletű hasáb lett, amely 9 elemből tevődik össze. Az alkatrészek találkozási felóleteit úgy terveztem, hogy az összeillesztéskor azok egymáshoz úgy illeszkedjenek, hogy azzal a szerkezet stabilitását, és az összeillesztését megkönnyítsék.